вторник, 21 декември 2010 г.

Работа в екип по български - предколеден трамваен цирк
14,30 ч., София, бул. Дондуков, на спирката на трамвая веднага след кръстовището с бул. В. Левски

Пълна суматоха! 

Спрели са два трамвая. Наоколо стоят поне 100 души, слезли по спешност. 

Коли и тролеи се опитват да се промушат покрай завзелите платното пътници. 
Да, мислех си да напиша репортаж "Трамвай блокира булевард". Но не, това не е акцентът! Повървях в предколедна София и разбрах какво ми беше грабнало окото - нашенското разбиране за работа в екип. 

В центъра на събитията са нашите герои, заради които реших да пиша.Те имаха за задача (от това, което виждах) да закрепят повредения трамвай за друг и да го придвижат към депото. 

С колко нерви, викове и клетви се свърши това, не можете да си представите! Всъщност защо да не можете - май си е нещо типично.

Единият мъж крещеше, че не можело така да се работи, щом има жени (ватманките). С жени - това се получавало. 
Друг пък натири свой колега да сяда на една седалка, защото днес не бил на работа и к'во правел тук.

Трети се кръстеше и се вайкаше. 
Оня първият, бесният на жените, взе да звъни по GSM-а си и да се оплаква, че "тая" (ватманката) много разбирала и да се оправя сама. 


   

Ей затова реших, че това е прекрасен казус за работа в екип по нашенски!


А имах и фотоапарат. Носех го, за да снимам празнична София, но, уви, нищо празнично, коледно и красиво не видях (чак толкова запусната откъм коледна украса май не си я спомням София).

И да се върнем към трамвая и към нашите герои, които бяха все пак случили на публика - предимно възпитани възрастни хора. Те основно наблюдаваха и само от време на време някоя женица ги съветваше да спрат да се карат и да си гледат работата.
В края на цирка първият, който се дразнеше на жените, се обърна към публиката си и се извини: "Ама какво да се прави - жени!".
Задачата беше свършена - трамваите потеглиха. "Екипът" може дори да е направил чудеса от храброст (като гледах какви са ръждясали тези трамваи, се чудех как още се движат). 
Но шоуто си беше абсолютен цирк!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...