петък, 3 декември 2010 г.

Създателят Facebook отхвърля 1 млрд долара на Yahoo през 2006 г.


В първото си телевизионно интервю след излизането на филма "Социални мрежи" за предаването "60 минути" по CBS създателят на Facebook Марк Зукърбърг споделя как на 22-годишна възраст е отхвърлил оферта на Yahoo за 1 милиард долара. Това става през 2006 г. Смята, че е взел добро решение. Тогава мнозина го упрекват, че подхожда неразумно, дори глупаво. Гледа се на него като "детето-изпълнителен директор". В момента обаче социалната мрежа Facebook се оценява на 35 милиарда долара.

"Но знаете ли, аз наистина се чувствах силен", споделя Зукърбърг пред журналистката Лесли Стал. Оттогава досега потребителите на Facebook са се увеличили 50 пъти. През 2006 г. са били едва 10 милиона. Сега са над 500 000 милиона.

Зукърбърг говори доста и за самия филм. Прави анализ какво е истина и какво е художествена измислица. Камерите на предаването са допуснати в офисите на компанията в Пало Алто, Калифорния. А зрителите ще видят и истинската стена на Facebook.Интервюто със създателят на Facebook ще се излъчи на 5 декември 2010 в предаването "60 минути" по CBS. Ще може да се гледа и онлайн http://www.cbsnews.com/60minutesovertime


източник: http://www.cbsnews.com/

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...