понеделник, 28 март 2011 г.

Гласът на Обама във Facebook?

Facebook води разговори с бившия директор "Комуникации" и говорител на Барак Обама - Робърт Гибс, съобщава "The New York Times". Офертата е да заеме ръководен пост в комуникациите на компанията. Преговорите са още на ранен етап и предложението е неофициално. Тъй като публичното лице на Facebook е Марк Зукърбърг, Гибс най-вероятно ще поеме комуникацията с медиите, инвеститорите и политиците. Може би ще бъде на подчинение на Elliot Schrage, вице-президентът на Facebook за глобалните комуникации и маркетинг. Той дойде във Facebook от Google през 2008 г. Миналата седмица Elliot Schrage нае Caryn Marooney, съосновател на голяма PR компания в Сан Франциско (OutCast Agency), да поеме поста на директор на комуникационните технологии във Facebook.
Още PR новини:
http://bon-pr.blogspot.com/


Робърт Гибс е роден на 29 март 1971 г. Той е 28-ят прес-секретар на Белия дом. Работи с Обама от 2004 г. На 20 януари 2009 г. пое официално ролята на прес-секретар на администрацията на Обама. Две години по-късно - на 05 януари 2011 г. той обяви, че напуска своя пост и ще става външен консултант на Обама. На 11 февруари се раздели с администрацията. В последния работен ден на Гибс Обама направи нещо необичайно: появи се в залата за брифинг и лично благодари на своя говорител. "Той е забележителен говорител и голям приятел", заяви американският президент. 


Гибс ще се запомни и със забавните си брифинги, по време на които често използваше спортни метафори. 
Официалната версия за напускането на Белия дом беше, че Гибс ще се фокусира върху предстоящата кандидат-президетска кампания на Обама през 2012 г. Акцентът ще бъде телевизията, Twitter и други социални медии.


Facebook настоявали Гибс да обмисли бързо тяхната оферта, съобщава "The New York Times". 


Източници:The New York Times, wikipedia

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...