вторник, 31 май 2011 г.

Топ 10 Google Doodle за месец май
Ако следите често блога ми, сигурно вече знаете, че съм фен на интересните картинки на Google по случай различни празници и годишнини. 


Днес реших да ви подготвя класация топ 10 за месец май. Няма да спазвам хронология. 

1. Първото място, разбира се, е за логото на 24 май за Деня на славянската азбука. Беше прекрасен подарък! Появи се само в българската версия на Google. Уникалното е, че Google беше изписан на български.
2. Google Doodle на Марта Греъм - може би това лого е едно от най-изящните изображения на Google до момента. Беше изцяло анимирано. Появи се на 11 май по случай 117-годишнина на талантливата танцьорка. Автор на картинката беше аниматорът Райън Уудуърд.

3. Google Doodle по случай 76-годишнина на английския детски писател Роджър Харгрийвс. Логото се появи на 9 май. И по-точно - не беше една картинка, а 16, свързани с творчеството на Харгрийвс. Можете да ги видите във видеото, което подготвих.

На 1 май в България имахме различно лого. Беше посветено на Деня на труда.5. Google Doodle за 120-годишнина на руския писател и драматург Михаил Булгаков. Автор на "Майстора и Маргарита", "Кучешко сърце" и др. Логото се появи на 15 май в руския Google.


6. Google Doodle по случай 85-та годишнина на куклата Хурвинек. Логото се появи на 2 май в Чехия.
7. Google Doodle по случай 112-годишнина на китайския художник Zhang Daqian. Логото се появи на 10 май в Китай, Хонконг и Тайван.8. Google Doodle за 160-тата годишнина на Емил Берлинер, изобретател на грамофона. Картинката се появи на 20 май в немския, австрийския и швейцарския Google.


9.Google Doodle по случай 100-годишнината на холандската писателка Анни Шмидт. Картинката се  появи на 20 май в Холандия. 


10. Google Doodle за 150-тата годишнина на австралийската певица Нели Мелба. Картинката се появи на 19 май в Австралия.За вас подбра:
Йорданка Бонева-Благоева
Danybon

източник: http://www.google.com/logos/, уикипедияНяма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...