събота, 28 май 2011 г.

Да си поиграем на социални медии - ИНФОГРАФИКАЗатворете за миг очи и се замислете на какво ви прилича ... на какво ви прилича - хм, например, Facebook? Нещо голямо-голямо..., което се забелязва. Нали така? А сега - продължаваме с тази игра. На какво ви прилича Twitter? Със своите кратки новинки от няколко символа, които се появяват и бързо "излитат". Продължаваме с LinkedIn. С Digg нещата са по-лесни - май.


Дааа, страхотна игра! 


А сега отворете очи. Няма да ви карам да рисувате това, което сте си го представили преди миг, а направо ще се доверим на героя от инфографиката - художника Боб Рос.

Така... Познахте. 


Ето как "Боб Рос" от инфографиката си представя социалните медии:


Facebook е огромна планина, населена с 600 милиона малки човечета. Това е едно щастливо местенце, където човечетата живеят в хармония. 


LinkedIn е като голямо езеро с мънички лодки, които са свързани една с друга. 


Twitter представлява дърво с много чуруликащи, опс, извинете, "туитващи" 200 милиона сини птички. 


Разходката ни може да продължи и при други интересни пейзажи, изобразяващи различни социални медии, но ви оставям сами да доразгледате инфографиката.Инфографиката е изработена от Flowtown, занимаващи се с маркетинг в социалните медии и от дизайнерите    на Column Five Media.


Полюбопитствах кой е Боб Рос и намерих в YouTube клипчета с него, в които обяснява как се рисуват различни пейзажи. Пускам ви филмче с обяснение как да нарисувате планина, а ако се насочим към социалните медии, т.е. как да изобразите Facebook.
Боб Рос е известен американски художник и телевизионен водещ. Роден е през 1942 година, умира 1995 г. Най-популярното му телевизионно шоу е "The Joy of Painting".С вас сподели: Йорданка Бонева-Благоева

източници: http://www.flowtown.comhttp://www.columnfivemedia.com, Mashable, Wikipedia

2 коментара:

  1. LinkedIn e eдна отвратителна мрежа . Скуката там е пълна.
    Препоръчвам Stumbleupon.

    ОтговорИзтриване
  2. Какво съвпадение - точно днес се регистрирах там, но почти не я разгледах. Благодаря за препоръката!

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...