събота, 28 май 2011 г.

Кой е най-трудният чужд език за учене? - ИНФОГРАФИКАСподелено в блога "Хлапета":


Може би сте се чудили кой език е най-труден за учене. 

Реално май няма еднозначен отговор, защото за всеки човек е различно. Зависи и от това какъв му е родният език, от мотивацията, от времето, което отделя за учене. 

И все пак...

Опит да отговорят на този въпрос са направили от Column five media и от Voxy.com, които разработват инфографика. Тя показва кои езици са най-трудни за англоезичните. Основен параметър - за колко време може да се проговори даден език и да може да се чете на него - става дума на професионално ниво.

Първата "лесна" категория:

В първата най-лесна група попадат езици, за които са необходими 23-24 седмици или около 575-600 учебни часа. В тази група са езици като испански, френски, италиански, португалски, румънски, холандски, шведски, норвежки. Фигурките с мъжа и жената показват колко души говорят този език като роден.

Втора категория - средна натовареност:

За езиците от втората категория са необходими поне 44 седмици или 1110 учебни часа. Тук попадат езици като руски (а най-вероятно и български), полски, сръбски, гръцки, турски, фински, хинди, иврит, виетнамски и тайландски. Все пак да припомня, че става дума за англоезични, за които тези езици са доста различни от родния им език.

Трета категория - "трудната" група:

Необходими са 88 седмици или 2200 учебни часа. Тук попадат арабски, китайски, японски и корейски. За тази група има и по-подробни обяснения защо са трудни за англоговорящите тези езици.
С вас сподели: Йорданка Бонева-Благоева

източници: http://voxy.comColumn five media

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...