сряда, 1 юни 2011 г.

Успелите деца на България


"Мамо, мамо, ощипи ме!" - чувам детско гласче от задната седалка. Леко се обръщам - майка с русокос хлапак около 7-8 годишен, а до тях и по-големият му брат. Разбирам, че и двамата братя са номинирани в инициативата "Успелите деца на България". 


Малкият обаче не може да се успокои. Пътували са отдалече, вълнува се от всичко. Впечатлен е от светлините в зала 3 на НДК, впечатлен е, че вижда камери на националните телевизии, впечатлен е, че се е качвал 7 етаж с ескалатор. 


Вижда Бербатов и направо се втурва натам. 

Знаете ли - мислех, че ще е тромаво ученическо тържество. Но се оказа доста свежарско. Водещ беше Део. Децата много го обичат. Наблюдавах го - не отказа ни една снимка с някое хлапе, не отказа ни един автограф. А и доста се смееха на шегите му. То аз се забавлявах, а камо ли децата. А всяка поява на Бербатов беше силно аплодирана:


Следях основно номинациите в категория "Наука", където повечето бяха деца-математици. След 5 клас определено си доминира СМГ. Осъзнах защо е толкова харесвано училище. Някакси ти става много приятно като видиш всичките постижения на възпитаниците му. 


От общо 6 финалиста в двете категории за големите ученици, 5 бяха СМГ-ейци.  Победител в категория 5-8 клас стана Емилиян Рогачев от СМГ.

При най-големите призът взе Румен Христов, ученик от шуменската математическа гимназия. А ето и победителят сред най-малките математици:


Много ме впечатли едно момиче сред номинациите за "Спорт". Казва се Георгия Кадаглу в категорията 5-8 клас. Тя е от Варна, плувкиня и има 41 медала!Искам накратко да ви разкажа и за директорката на българското училище в Лондон. Всяка дума, всеки жест беше точно на мястото си. Подари на "бате Бербо" огромно цвете като благодарност за голямото му сърце. Разказа, че миналата година Бербатов е подарил на училището своя тениска с автограф. Те са успели да продадат тази тениска на благотворителен търг за 600 лева. Парите са използвали за училището. Днес децата от училището върнаха жеста на "Бате Бербо". 


Подариха му тениска от униформа си, подписана от тях с надеждата някой ден и техните подписи да струват колкото този на Бербатов и да могат да помагат при добри каузи.Аз бях на церемонията с големия ми син, който за втора година е с  одобрена номиниция в категория "Наука", заради математически постижения. 

Невероятно хлапе е!


Благодаря му за радостите, които ни носи!За вас разказа една горда майка:

Йорданка Бонева-Благоева
Danybon

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...