понеделник, 27 юни 2011 г.

Благодарствено писмо към пушачите в асансьор - СНИМКИ


Видях бележките в два от асансьорите на висок блок в столичен квартал. Много ми хареса стила на писане и интелигентния протест. А също така силно подкрепям и каузата на хората, които са писали бележките, макар и да не знам кои са авторите. 


Какво пише:
"БЛАГОДАРИМ ВИ, че ПУШИТЕ в асансьора и във входа!
БЛАГОДАРИМ ВИ, че ПУШИТЕ в единствените помещения, които не се проветряват по естествен път. Така миризмата остава дълго след вас и всички ви споменаваме с добра дума!
БЛАГОДАРИМ ВИ, че все пак с фаса си не подпалвате шахтата, защото ако го направите, всички 15 етажа ще задимят празнично във ваша чест с гъст черен дим!
От всички бебета, деца, бременни жени, асматици и други почитатели на тютюневия дим"

Колкото и остроумно и позитивно да са написани бележките, красноречиво се вижда каква е обратната връзка - яростни опити да се откъсне, издраска и дори леко е подпалена. 


Ето бележката и в другия асансьор. Текстът е същият, но там отдолу има коментар - направо като на стена в социална мрежа. Написано е: "Евала":


Тази бележка изглежда е още по-яростно драна.


Блокът е огромен. Бегло пресметнах колко души живеят там. Сигурно са към 100 апартамента. Ако са основно семейства - сигурно има 300-400 души, населяващи тази сграда.

За вас засне и разказа:
Йорданка Бонева-Благоева

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...