петък, 24 юни 2011 г.

Якото софийско метене - РЕПОРТАЖ + СНИМКИ
Напоследък -  да, точно си го казвам  - та така, напоследък забелязвам яко метене из София. 
Подобни теми:

Всяка сутрин из цяла София (е, оттам, откъдето минавам, но все пак са няколко квартала и затова ги вземам за уж "представителна извадка") са строени през няколко метра метачи с метли и лопати. 
Подобни теми:

Задачата им е да метат около тротоарите на улицата. Дори на места се борят самоотвержено с огромен прахоляк като този (тук не съм ги виждала, но на подобни места - да):
Подобни теми:
"Кацнало" дърво на покрив
Днес ми направи впечатление, че в един квартал бяха с оранжеви жилетки, а в друг квартал - със зеленикави. Много ме е яд, че имах късмет тази сутрин със зелени светофари. А така се надявах да поспра на някое кръстовище и спокойно да си направя снимки. По тази причина изпуснах доста добър "снимков материал". За да имам все пак някакъв, се наложи да щракам набързо и да се моля да се е получило нещо.


Цяка армия от метачи из София!
И докато си пътувам се чудя - сега това тенденция ли е или нещо временно? 
И още нещо се чудя - дали има наистина смисъл от този ръчен труд из прахоляка.


За вас надничаше през 
прозореца на колата:

Йорданка Бонева-Благоева2 коментара:

  1. Ина Маркова24 юни 2011 г., 17:04 ч.

    почистването на столица се отдава по смисъла на закона за обществените поръчки за срок от четири години. На страницата на Столична община има информация коя фирма или ДЗЗД кой столичен район почиства - съответно работниците ръчно метене имат съответните работни облекла, с надпис от коя фирма са.

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря за бързия коментар!

    ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...