вторник, 21 юни 2011 г.

ХЛАПЕТА: Ровят ли се колежите във Facebook профилите на кандидатстващите? - ИНФОГРАФИКА

ХЛАПЕТА: Ровят ли се колежите във Facebook профилите на кандидатстващите? - ИНФОГРАФИКА

Не е далече от ума на човек да се сети, че това разузнавателно средство все някъде се използва. И след като така доброволно младежите (опс, не само те!) предоставят в социалните мрежи толкова информация за себе си, защо пък колежите да не се възползват от това удобство и да не надникнат в профилите на наивниците, когато трябва да ги одобряват за прием при тях.

Дааа, никак не е далеч от ума на човек!

Оказва се, че не само не откриваме в момента Америка, а точно там доста често се прилага.

Изненада!
Нали?

Голяма част от администрациите на престижните колежи признават точно това - социалните медии много добре им помага да се ориентират що за човек е даден кандидат за знания. Най-често се ровят в профилите във Facebook, Twitter и YouTube.

Всъщност социалните медии са прекрасен начин някой кандидат да си направи сам реклама. Но пък ако не се е сетил за това и си е наслагал сам компрометиращи снимки, на кого да се сърди? Ако някъде не го приемат след като са го видяли в лоша светлина? Лошо!
Но прави са си хората!

Отгоре на всичко трябва да се "дебне" дали някой "приятел" няма да изложи нашия виртуален кандидат-колежанин. Неприятна работа!

Така че за в бъдеще, приятелче, мисли!

Разбира се, ако се целиш високо. Ако нямаш такива амбиции - дишай спокойно! Можеш и да не разглеждаш тогава следващата инфографика. Но ако си с амбиции за нещо сериозно, има вече "едно наум".Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...