неделя, 24 юли 2011 г.

Андерш Беринг Брайвик плагиатствал от Теодор КачинскиПодобни теми:
Андерш Беринг Брайвик в YouTube
Twitter профилът на Андерш Беринг Брайвик продължава да съществува и трупа последователи
Норвежки блогъри разкриха, че Андерш Беринг Брайвик е плагиатствал от Теодор Качински при написването на своя Манифест. Брайвик направо е копирал ключови абзаци от Качински. Сменя само някои думи - например, "леви" с "културен марксист". Теодор Качински:
Един от най-широко разпространените прояви на лудост на нашия свят е левичарството, така че обсъждането на психологията на левичарството може да служи като въведение към обсъждане на проблемите на съвременното общество като цяло.
Андерш Беринг Брайвик: 
Един от най-широко разпространените прояви на лудост на нашия свят е мултикултурализмът, така че обсъждането на психологията на Мултикултуралистите може да служи като въведение към обсъждане на проблемите на Западна Европа като цяло.
Кой е Тед Качински?

Вундеркинд, обичащ природата и мразещ технологиите.
Теодор Джон Качински, известен като Юнабомбър (Unabomber), е американски математик и социален критик.  


В периода 1978-1995 г. извършва поредица от атентати с бомби, изпратени по пощата до различни цели: университети и авиокомпании, които убиват 3 души и нараняват още 23 души.

В Уикипедия пише за него:
Качински е роден в град Чикаго, щата Илинойс. В най-ранна детска възраст е обявен за вундеркинд. Посещава Харвардския университет, Получава докторска степен по математика от Мичиганския университет. На 25 год. става асистент преподавател в Калифорнийския университет в Бъркли, но след само 2 год. напуска доброволно.

През 1971 г. се премества да живее в самотно бунгало без ток и течаща вода, което построява сам в гориста местност, близо до град Линкълн, щат Монтана. Там той започва да изучава техники за оцеляване и се опитва да живее в отшелничество.

Решава да започне атентатите, след като в района, в който живее, са провежда сеч и строителство. След като е изпратил вече 16 бомби и е в списъка на ФБР за „най-търсените престъпници“, на 24 април 1995 г. изпраща писмо до редакцията на вестник „Ню Йорк Таймс“, в което обещава „да се въздържа от тероризъм“, ако Таймс или „Вашингтон Поуст“ публикуват неговия манифест (наречен още "Манифест на Юнабомбър"). В изложението си относно индустриалното общество и неговото бъдеще, той твърди, че неговите бомбени атентати са крайна мярка, но са изключително необходими, за да се привлече вниманието към ерозията на човешката свобода, породена от модерните технологии, които изискват мащабна организация.


През юни 2011 г. беше продаден личния дневник на Качински за 40 000 долара. 


източник: http://www.document.no/,  Уикипедия, Telegraph

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...