петък, 22 юли 2011 г.

БНТ: Велопоход из нощна София

Един от авторите на "Зелена светлина" заедно със свой колега от БНТ разказват за велопохода из нощна София. 


Много зареждащо ми подейства този репортаж! 


Странно явление привлича вниманието на столичани и гости на столицата във вечерните часове напоследък. Група от около 150 колоездачи преминава през централната част на града от Борисовата градина до Южния парк и обратно. Това се случва всяка седмица.
Каква е причината за светлинното шествие и кой стои зад него?
Намираме ги лесно.
Прииждат на колела отвсякъде и към девет се събират до езерото Ариана. Скоро откриваме и виновниците за събитието. Те на драго сърце правят пълни признания пред камерата на БНТ.
Вячеслав Стоянов:
- Един приятел дойде на гости и карахме 2-3 часа през нощта. Реших да го изпратя. Той живее в Младост-4, а аз - в центъра. Така се роди и идеята. Ние с него си казахме: колко готино е да кара човек през нощта.
Христин Ангелов:
- Използваме нашумелия Фейсбук. Благодарение на него още повече хора се присъединиха към нас. Тези, които ни виждат, също ни разпитват кои сме, какви сме... Оставяме добро впечатление. Това е идеята на инициативата.
И така групата от Фейсбук от виртуално пристъпва към реално действие. Като по чудо колите ги изчакват учтиво, много от пешеходците ги аплодират, а не липсват и любопитни, които се чудят дали това не е поредния протест и какъв е поводът.
Оказва се, че тези хора не протестират против нищо. Просто им е приятно да покарат из нощна София.
Ако искате да се присъедините към групата - можете да го направите всеки четвъртък до края на лятото. Усещането да караш из нощна София в такъв формат е особено приятно. А дори и да липсват светлини из парковете, участниците си носят.
http://bnt.bg/bg/news/view/57201/noshtna_razhodka_s_velosiped 
Автор: Милен Атанасов, Филип Петков

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...