сряда, 6 юли 2011 г.

Mashable: Google ще преименува Blogger и PicasaКажете сбогом на сегашните имена на Blogger и Picasa, пише в екслузивен материал блогът Mashable. Според техни източници, Google ще преименува няколко свои продукта, които не носят името Google. Тези промени са въз основата на проекта на търсачката -  Google +. YouTube няма да бъде преименуван, твърдят от Mashable. Подобна подмяна на брандовете не е прецедент за Google. През 2008 г., например, JotSpot стана Google Sites. 


Picasa е придобита от Google през 2004. Сега ще бъде преименувана на Google Photos. А Blogger, придобит през 2003 г., ще се казва Google Blogs. Blogger е в топ 10 на най-посещаваните сайтове в света.


Двете услуги ще могат напълно да се интегрират в Google +. Очаква се това да стане до 6 седмици. От Google обаче са отказали коментар за Mashable.


източник: Mashable

3 коментара:

 1. И ако обърнат внимание малко на Blogger няма да е лошо, защото много време основата си остава не пипана. Добавиха няколко неща, които така или иначе никой не ги ползва (view), но с леки корекции и още по изчистен дизайн ще продължи да си ни радва под каквото и да е било име. Още по-радостно ще е да стане част от профилите в плюс...

  ОтговорИзтриване
 2. Всичко хубаво, но понякога комбинацията "всичко на едно място" - "3-4-8 в 1" става too much of nothing!
  Както стана с любимия на много хора Ф(Г)ейсбук(лук)!
  /лично мнение, извинявам се ако съм груба!/

  ОтговорИзтриване
 3. Май такава е тенденцията напоследък - "всичко накуп". И надпреварата.

  ОтговорИзтриване

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...