събота, 24 септември 2011 г.

Джим Хенсън в Google Doodle - ВИДЕО

Рубрика "Google"
Днес Google ни изненада приятно с картинка, посветена на 75-годишнина на Джим Хенсън.
Днешното логото на Google е анимирано и оттам ни забавляват любимите ни герои.
Джим Хенсън е американски кукловод. Той е създателя на Мъпетите. Като кукловод, той участва в телевизионните програми "Улица Сезам" и "Мъпет Шоу".


„Мъпет Шоу“ е американски куклен сериал, замислен и изпълнен от Джим Хенсън и неговия екип от 1976 до 1981 г. в духа на политическо вариете.
Сред главните му герои са: Жабокът Кърмит, Мис Пиги, Мечокът Фози, Скутър, Гонзо, барабанистът Животното, старците в ложата (Статлър и Уолдорф) и други.
Шоуто е известно със своя шутовски хумор, а най-вече с героите-кукли, които създават шеговити пародии. Във всяка серия участва и по една известна личност. След като шоуто става популярно, много знаменитости изявяват желание да бъдат гости на шоуто. Към края на съществуването си повече от сто известни личности се появяват в Мъпет Шоу.
„Улица Сезам“ е американска поредица за деца, която съчетава образователни и развлекателни елементи. Това е една от най-старите телевизионни програми в САЩ. На 10 ноември 2007 предаването отбелязва 38-ата годишнина от създаването си. „Улица Сезам“ се излъчва в 120 държави по целия свят и са направени над 30 международни версии, включително и в България.
Предаването е известно с участието на герои мъпети, създадени от Джим Хенсън. Популярни герои са: Елмо, Ърни, Голямото пиле, Бисквитеното чудовище, Магъосникът, Зоуи, Тейли, Берт, Росита, Оскар и Гровер.Джим Хенсън е роден на 24 септември 1936 година. Умира на 16 май 1990 година.

източници: Google, Wikipedia, YouTube


Ако ви харесва блога ми, заповядайте на моята Facebook страницаDanybon или ме последвайте в Twitter на @danyboneva

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...