събота, 29 октомври 2011 г.

1 година Danybon: За Саркози, Дилма Русеф и Словенския "Обама"

Рубрика "Една година Danybon"


На 11 октомври блогът ми Danybon направи 1 година. 


За какво ви разказвах през октомври 2010? 


Разказах ви за един Фейсбук протест във Франция срещу Саркози"Je ne voterai pas pour Nicolas Sarkozy en 2012." Събитието беше обявено за 22 април 2012 година. На всеки час се присъединяваха по 1000 души. Инициатор на Фейсбук протеста беше момиче от Лион. Една нощ тя решила да направи нещо против пенсионната реформа на Саркози, влязла във Фейсбук и създала събитие с дата 2011. Неочаквано за няколко дни това стана най-популярното събитие във Франция (нещо като нашата Доби от април 2011). Включиха се над половин милион французи. Платформата на момичето беше изключително смислена и силно обоснована. 
Във Фейсбук се разменяха основно карикатури срещу Саркози.
Или пък забавни песнички. Аз се влюбих в тази - Шансон за Саркози:


И точно, когато това Фейсбук събитие стана изключително популярно, нещо се случи и всичко изчезна от социалната мрежа. 

Преди една година направих и анализ на невербалното поведение на Дилма Русеф, която се бореше за президентския пост в Бразилия. 
Дилма Русеф има изключително силни и запомнящи се жестове, които са натоварени и с ясни послания.


А така също сравних жестовете на Лужков и на новия кмет на Москва - Собянин. Разликата в невербалното поведение между двамата е огрома. Лужков е с много по-отворени и изразителни жестове, а Собянин - с по-прибрани жестове и по-сковано поведение.Преди една година следях новините и около Словенския "Обама" - д-р Питър Босман. Той спечели местните избори в словенското градче Пиран с 51,4 % от гласовете.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...