четвъртък, 13 октомври 2011 г.

За електромобилите - филм на Милен Атанасов по БНТ


"Електруум мобиле" - един забавен филмов разказ за колите на бъдещето от Милен Атанасов, БНТ 17 октомври 2011: http://bit.ly/rb8wiq"

Как електромобилите променят околната среда, автомобилната индустрия и отношението на хората към новия вид транспорт - безшумен и чист?

Илюстрация на световните и българските мащаби на този процес във филма са съдбите на няколко души от различни поколения: инженер, който още преди 20 години е успял да преработи "Трабант" и "Запорожец" в електромобили и младежи от Българската асоциация за електрически превозни средства, които с много ентусиазъм разпространяват идеите на електромобилността.

Ще видите още уникални кадри на електромобили от началото на миналия век, заснети в музея "Луман" край Хага, както и възможностите на най-новите електромобили с удължен пробег. Ще чуете британския "гуру" на електромобилите Тим Армитадж, дадено специално за екип на БНТ. При правилни инвестиции и правилно отношение това производство ще допринесе за по-чист въздух в градовете, по-малко шум по улиците и по-ниски разходи за транпорт и поддръжка на превозните средства.

Гледайте филма "Електруум мобиле", понеделник - 17 октомври 2011, от 22.00 часа.

автор: Милен Атанасов
оператор: Недялко Данов
режисьор Христо Чилингиров
монтаж: инж. Владимир Анастасов

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...