вторник, 18 октомври 2011 г.

Какви песни слушаме от Facebook стените на кандидат-президентите? ВИДЕО

Рубрика "Социални медии"
Всички статии на Danybon за кандидат-президентите 
можете да откриете ТУК

Кандидат-президентски избори 2011 в Danybon


Да, в началото важна забележка - в анализите съм се спряла на топ 10 кандидат-президенти с най-сериозно присъствие в социалните медии - Меглена Кунева, Росен Плевнелиев, Румен Христов, Мария Капон, Ивайло Калфин, Волен Сидеров, Атанас Семов, Красимир Каракачанов, Светльо Витков (това не е класация). Тук са подредени според реда им в бюлетината като са прескочени кандидатите, които не са обект на анализите ми. 
Вчера разглеждах стената на Меглена Кунева и видях нещо интересно - YouTube клип на Скорпионс. Така ми хрумна да прегледам какво има по стените и на другите кандидат-президенти.  


Споделянето на хубави песни във Facebook винаги е последвано с много харесвания, коментари и споделяния. Има емоция и е най-неангажиращо. В същото време е и леко любопитно кандидат-президентът каква музика слуша, какво ще избере, например, за сутрешен поздрав на феновете си - това създава настроение за целия ден или пък с какво ще им пожелае хубава вечер. Нека да видим!


Меглена Кунева - Скорпионс "Вятърът на промяната"


Меглена Кунева е публикувала на стената си песента на Скорпионс "Вятърът на промяната". Той е гледан в YouTube от над 25 милиона души (това няколко Българии). Кунева е събрала за 10 часа над 111 "харесвания" (данни към 9 часа на 18 окт. 2011). Определено има символика в избора на песен, но самото парче е страхотно и запалва. 
Росен Плевнелиев - не откривам

Не откривам споделени песни. Всички видео-клипове са свързани с кампанията. Предизборният клип е събрал най-много харесвания - 173. 

Фейсбук

Румен Христов - "От теб зависи" Нора и Спенс

При Румен Христов също повечето видео-клипове са свързани с кампанията, но пък самият му предизборен клип е песен - "От теб зависи" Нора и Спенс. Има 26 харесвания на клипа на стената на Румен Христов.Мария Капон - Чайковски и др. 

Мария Капон пуска често поздрави за своите фенове и им пожелава усмихнат ден. Посленият поздрав много ми хареса - Чайковси. Събира 15 харесвания.Ивайло Калфин - народни, патриотични

Преди да ви кажа какви песни слушаме от стената на Ивайло Калфин, ще ви пусна едно видео, което той току-що качи с пожеланието "Добър ден!". Хареса ми, че е нещо по-разчупено, има закачка:


Иначе на стената на Ивайло Калфин има основно клипове, свързани с политическата кампания. Два пъти я прерових и улових две песни: народна и патриотична. Те също са част от предизборната обиколка, но са интересни. 


А ето е и другата песен - "Пушка пукна". Самият му предизборен клип с гласа на Стефан Данаилов е много добре направен, въздейства силно.

Волен Сидеров - няма песни. 

Всъщност на неговата Фен страница във Facebook има само една публикация от 7 юни 2009 година: 

Haide vsi4ki sme s ATAKA!!!
И с тази публикация е събрал почти 1000 фена. 


Алексей Петров - италианска, качена от фен


Алексей Петров също има основно видео-клипове, свързани с кампанията му за президент. Тъй като той си е отворил стената за публикации на фенове, открих едно видео от Vbox7 в изпълнение на Валентин Асенов, качено от фен. Не успявам да го кача, затова ще публикувам оригинала.

Атанас Семов - не откривам


Красимир Каракачанов - патриотични


Открих видео от Vbox7 - "Историята за свободата"

Светльо Витков - много песни:
Ново 20, руски песни на Лениград и др. 


Стената на Светльо Витков е с най-много песни и са доста свежарски. Руските песни за изборите са доста харесвани на стената на Витков. (Ох, доста се чудя дали да я пускам тук, ама айде ...).
Най-често се пуска "Ново 20" на самия кандидат-президент, която в YouTube вече е с почти 22 500 виждания.
И още нещо свежарско:
Нещо за феновете на Мистър Бийн от днешните публикации на стената на Витков:Ами това е засега по темата! Надявам се да ви е било забавно с толкова много песни. 

източници: Facebook фен страниците на българските кандидат-президенти (топ 10) 

Не беше лесно да се синтезира цялата тази информация, затова ако има неточности, пропуски или ако имате забележки и допълнения, ще се радвам да ги споделите тук в коментарите или във Фейсбук страницата ми Danybon


Благодаря!
За вас анализира и коментира:
Йорданка Бонева-Благоева
Danybon


Ако харесвате този блог, заповядайте и на Фейсбук страницата ми Danybon или ме последвайте в Twitter @danyboneva


Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...