вторник, 22 ноември 2011 г.

Как ще пътуваме със самолети през 2075 година? ВИДЕО

Рубрика "Авиация"


Ако трябва да бъда честна, през 2075 година ще бъда столетница, но пък може да имам щастието и някой самолет да ме вземе направо от дома ми. Точно изгледах видео в YouTube с бъдещете самолети и се размечтах по темата.


Самолетите през 2075 година ще летят без пилоти, ще са пет пъти по-бързи от скоростта на звука и ще мога могат да ни оставят направо в дома ни. Всъщност това не са мои мечти, а доклад на Institution of Mechanical Engineers във Великобритания, който носи името "Аеро 2075, полет в светлото бъдеще". 


Пилотите няма да бъдат необходими. Самолетите ще се управляват от компютърни програми, използващи откриване на светлина, оборудване за измерване на разстояние и инфрачервени камери. 


Самолетите ще се движат във V-образна форма като ято гъски. Автоматизираното стиковане ще позволи на даден самолет да се включва в ятото на позиция, определена от компютър.


Самолетите ще могат дори да оставят пътниците в близост до дома им, а дори и пред входната им врата. Това ще може да бъде реализирано с голям самолет, "носещ" по-малки, които ще се отделят към местоназначението на пасажера. 


В доклада се разглеждат три концепции на полета:
- дозвуков - по-бавно от скоростта на звука
- свръхзвуков - по-бързо от скоростта на звука
- хиперзвуков - пет пъти по-бърз от скоростта на звука.А как ще става презареждането във въздуха?Ще има "базови станции" в небето, където може да се зареждат с гориво. 


Тези самолети ще бъдат икономически целесъобразни за полети над 8334 километра.
източник: YouTube, YahooNews

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...