сряда, 2 ноември 2011 г.

Ако кандидат-президентите бяха съученици, кой каква роля щеше да има в класа - опит за СНИМКА на класа


От няколко седмици се опитвам да си представя следната картинка - ако кандидат-президентите бяха съученици, кой каква роля щеше да има в класа. Повлияна съм и от една моя публикация в детско-образователния ми блог "Хлапета" - "Ролите в класа", а така също и от любимите ми инфографики за социалните медии, където те са в ролята на съученици. 


Днес успях да реализирам мислите си. Възприемете ги като опит, защото може още доста да се мисли кой къде "сяда" в класната стая, с кого и каква е неговата роля в класа. 


Последно добавих ролята на класната. Имах няколко идеи, но накрая аз заех това място. Но пък вие можете да си представите някой друг. 
Не успях да си намеря снимка, в която да гледам надясно - към моите "ученици" и затова слагам снимката от блога си. 


Може би най-ясна ми беше ролята на Светльо Витков - Късметлията. Това е момчето, което бяга от час, но всички го харесват и искат да приличат на него. Има много фенове. Определено има харизма. Изобразила съм го как наднича от един прозорец на класната стая, докато другите учат и шеговито козирува на класната.


Ясна ми беше ролята и на Алексей Петров - винаги във всеки клас има силен (това беше доста често срещана дума на сайта му), атлетичен ученик, който седи на последния чин. 


Мисля, че ролята на "Красавицата", е перфектна за Мария Капон. На "снимката на класа" е заобиколена от мъжка компания и то все - буйни момчета. 


На първия ред съм разположила Росен Плевнелиев, Меглена Кунева и Ивайло Калфин. Може би вече се влияя от крайния резултат на изборите - не мога да преценя. 


До последно се чудех къде да разположа Плевнелиев и Калфин. Знаех, че ще са на първите чинове, но разсъждавах кой на кой чин да седне. Струва ми се, че Плевнелиев трябваше да е на първия чин до бюрото на класната. В крайна сметка Калфин спечели това място, заради лявата позиция. 

На първия чин до прозореца вляво е много хубава позиция в класната стая.  Спомняте ли си защо? Уж си пред очите на класната, но тя обикновено е вперила поглед назад към последните чинове или пък застава до втория чин и с гръб към първия. Който заемеше този чин, имаше хем доверието на класната, хем можеше да си прави каквото иска в час. 


Ролята на Меглена Кунева е тази на отличничката от първия чин в средата, която знае всичко, всички я уважават.


Вторите чинове са особени. Трудно ми е точно да ги окачествя, но всички, които са били ученици, са наясно с плюсовете и минусите.


Последните чинове, подобно на първите, също са доста емблематични. Там обикновено са бунтарите. Някъде тук е и чинът на Светльо Витков.
Мястото в класа на Волен Сидеров е на последните чинове, но все прав, скачащ, да вземе думата.


Ето ги и всички топ 10 кандидат-президента, които следих в този блог по време на предизборната кампания. Може би имате друга подредба на нашите ученици. 
Колкото и да се опитва да е обективна всяка "класна", винаги си има и субективен момент. Така че възприемете моята подредба и от тази гледна точка. Гледайте на всичко от забавната страна, но и като закачка, която ни кара да си представим нещата по близък до нас начин. 
За наименованията на ролите се водих от тази статия - "Ролите в класа",
И още нещо - техническото изпълнение на "снимката" не е от най-качествените, но исках да споделя мислите си и така реших да ви ги покажа. 


 (кликнете на снимката, за да се увеличи)Ще ми бъде интересно да чуя и вашия анализ - кой кандидат-президент къде сяда, до кого и каква е ролята му в класа. Пишете тук в коментарите или на Фейсбук страницата ми Danybon,Всъщност в кой клас са нашите ученици? И в коя паралелка? Хм! Досега в Danybon:

Българските кандидат-президенти в социалните медии
Българските кандидат-президенти в социалните медии - ПЪРВА ЧАСТ (Меглена Кунева, Росен Плевнелиев и Румен Христов)
Българските кандидат-президенти в социалните медии - ВТОРА ЧАСТ (Мария Капон и Ивайло Калфин)
Българските кандидат-президенти в социалните медии - ТРЕТА ЧАСТ (Волен Сидеров, Алексей Петров, Атанас Семов, Павел Чернев, Красимир Каракачанов, Светослав Витков)
Къде е популярната Фен страница във Facebook на Меглена Кунева?
Меглена Кунева за изчезналата й Фен страница и за хакнатия й профил във Фейсбук
Топ 10 на българските кандидат-президенти в социалните медии - КЛАСАЦИЯ
Светльо Витков изпревари Меглена Кунева във Фейсбук по брой фенове
Президентските избори в България със статия в Wikipedia
Най-популярните YouTube клипове на българските кандидат-президенти - КЛАСАЦИЯ
Топ 10 на българските кандидат-президенти във Facebook 7-14 октомври 2011 КЛАСАЦИЯ
Топ 10 на българските кандидат-президенти в социалните медии 7-17 октомври 2011 КЛАСАЦИЯ
Какви песни слушаме от Facebook стените на кандидат-президентите? ВИДЕО
Светльо Витков, Рефередум и Фейсбук - ОБНОВЕНА (последна редакция 10 ч., 20 окт. 2011)
Кой къде е учил от българските кандидат-президенти?  
Топ 10 на българските кандидат-президенти в социалните медии преди изборите 21 октомври 2011 КЛАСАЦИЯ
Колко фенове във Фейсбук спечелиха кандидат-президентите в деня на изборите? КЛАСАЦИЯ

За вас подготви:
Йорданка Бонева-Благоева
Danybon
Ако харесвате този блог, заповядайте и на Фейсбук страницата ми Danybon или ме последвайте в Twitter @danyboneva

източници: снимки от Facebook стените на кандидат-президентите, основна картинка http://www.clipartpal.com/

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...