сряда, 18 януари 2012 г.

Фейсбук група продуцира видеоклип ВИДЕОавтор на статията: Красимира Станкова*
Глас, който се лее в нощта. Глас, който се разстила над Дунава. Глас, който чертае пътеки към звездите. Глас, който те кара да плачеш, да чувстваш, да съпреживяваш. Притихваш и слушаш. И се стопяваш в песните на Гери.

Въпреки, че не е музикант по професия, за Гери музиката е светоусещане.


Да усетиш Гери е като да се потопиш в приказен, фантастичен свят на образи и емоции. Едновременно земно и пленително. Като самата нея.

Всичко това вдъхновява група нейни приятели да се обединят около създаването на видеоклип към една от песните, които Гери изпълнява.


  
Гери пристига за заснемането на клипа през юли, 2011 г. в гр. Русе. Снимачният процес продължава два дни, като режисьор на клипа е Руди Бежев, а оператор - Деян Маринов. В клипа участва и още един член на групата - Бисер Николов.


Няколко месеца по-късно видеоклипът, възникнал първоначално като идея на група приятели, става факт. Благодарение на пленителния глас на Гери и отличната режисьорска и операторска работа, клипът набира все по-голяма популярност в социалните мрежи.С реализирането на идеята си, Гери и приятелите от групата са доказателство, че социалните мрежи постепенно се превръщат от място за "убиване" на свободното време в кътче, където хора със сходни интереси имат възможност да обменят мисли, да творят, да се забавляват и дори да предложат качествено нов вид начини за продуциране на изкуството.Там, в огромното море от информация, което Интернет предлага, съществуват малки оазиси от мечтатели, съмишленици, творци на нови светове. И когато осъществят някоя своя мечта, те продължават към следващата. 


Репортаж по БНТ:източник: Група, в която НИКОЙ не иска да участва

* Красимира Станкова е гост-автор в Danybon. Статията е подготвена специално за блога.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...