понеделник, 23 януари 2012 г.

Huffington Post вече излиза и на френскиРубрика "Citizen Journalism"


Най-популярният блог в САЩ, а и в света, Huffington Post от днес вече излиза и във Франция. Носи, разбира се, същото име, но с френско звучене: Le Huffington Post и се списва, пак разбира се, на френски. 


http://www.huffingtonpost.fr

Ако харесвате този блог, заповядайте и на Фейсбук страницата ми Danybon или ме последвайте в Twitter @danyboneva и в LinkedIn.
Съобщение за старта на новото издание се появиха и от Фейсбук профила на основателката на на блога-майка Ариана Хъфингтън.


Френското издание по обяд имаше над 4500 фена във Фейсбук. (Danybon е една от тях.) A тази вечер са с над 6500 фена.


http://www.facebook.com/LeHuffingtonPost


Профилът в Twitter можете да го намерите на @LeHuffPost. Вече има над 5700 последователи.@LeHuffPost
Начело на френската версия застана Ан Сенклер, съпруга на бившия директор на Международния валутен фонд (МВФ) Доминик Строс-Кан. 


Днес френските медии коментираха, че е леко странен изборът на Сенклер. Тя е бивша известна журналистка и водеща. Въпреки този факт обаче все още е пресен грандиозният секс-скандал с мъжа й от миналата година. Самата Сенклер заяви, че личният й живот няма да повлияе никога на новините, които поднася новото издание.


Медиите прогнозират, че Le Huffinton Post вероятно ще подкрепя по-леви политически убеждения, макар че са поканени и известни анализатори и с десни възгледи. 


Прави впечатление, че коментарите под първата статия на Ан Сенклер, са добре модерирани и преобладават основно поздравления за начинанието.


http://www.huffingtonpost.fr/anne-sinclair
Френската версия на Huffington post е обединение с Le Monde, Les Nouvelles Éditions Indépendantes и Huffington Post Media Group. Целта, според Ариана Хъфингтън, е да се съчетаят основните характеристики на традиционната журналистика - търсене на истината, точност и справедливост с възможностите на новите технологии, които предлагат: бързина, прозрачност и ангажираност. 


Ариана Хъфинтън помести своя статия в блога-майка за новия проект като започна публикацията си с обръщение на френски "Bonjour!".


http://www.huffingtonpost.com/arianna-huffington/
Huffington Post планира разрастване по-късно и в Испания, Италия, Германия и Бразилия.


източници: http://www.huffingtonpost.frhttp://www.huffingtonpost.comhttp://www.france24.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...