неделя, 12 февруари 2012 г.

Анти-ACTA протестът във Фейсбук страниците на нашите топ политициВчера направих (опит за) класация топ 10+ на нашите политици във Фейсбук спрямо броя на феновете им. А днес протестът срещу ACTA ми подсказа и за какво да се поразровя из стените им. Интересно е! Някой проговориха след дълго мълчание, други пък замълчаха. 


Най-активно заговори кандидатът за президент Светльо Витков, който не се беше "обаждал" от Нова година. Днес обаче написа две кратки изречения - общо 8 думи "Днес от 11.00 пред НДК! Протест против АСТА!" и това веднага събуди феновете му. Има почти 400 харесвания, 32 споделяния и около 30 коментара.


Другият политик, който взе отношение срещу ACTA на Фейсбук стена си, беше Мария Капон - също кандидат за президент. Тя сподели позицията на Единната народна партия.


Стените на топ политиците, които замълчаха или просто не бяха днес активни, станаха и място за интересни постове, въпроси и коментари срещу ACTA. 


На стената на президента Росен Плевнелиев се появи питане:


При Меглена Кунева - намек:


Карикатура украси стената на Станишев:


На стената на Иван Костов има много точен коментар на Вени Марковски с прикачена информация, че Германия няма да подпише ACTA:
А на Фейсбук страницата на Бойко Борисова "грейна" снимка от протеста с надпис:
"България има гражданско общество. Десет хиляди българи изкрещяха "НЕ на ACTA"
Надявам се кратката разходка из Фейсбук стените на нашите топ политици да ви е подсказала доста неща. Все повече се убеждавам колко са силни социалните медии и се учудвам, че голяма част от политическия ни елит не го е осъзнала.


Ако този блог ви харесва, заповядайте и на Facebook страницата Danybon или пък ме последвайте в Twitter @danyboneva или в LinkedIn - Yordanka Boneva-Blagoeva.

За вас систематизира:

                                                                                                                                                   (Danybon)

via Facebook, 
снимките в колажа са от Фейсбук страницата на политиците и от постове на коментатори

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...