четвъртък, 16 февруари 2012 г.

ХЛАПЕТА: Частни училища, частни детски градини, детски центрове и родителски кооперативи във Facebook - СПИСЪК (обновена 16.02.2012 - 8 ч.)

ХЛАПЕТА: Частни училища, частни детски градини, детски центрове и родителски кооперативи във Facebook - СПИСЪК (обновена 16.02.2012 - 8 ч.)Тази вечер си поиграх и издирих Фейсбук профилите на частни детски градини и училища. Оказва се, че ЧДГ са доста по-активни в социалните медии. Открих само няколко училища с Фейсбук страници. От по-известните с присъствие тук са Увекинд, Ерих Кестнер, Дрита, Дъга, Американския колеж, Англо-американското училище, ЧГ "Иван Апостолов" и Дерби Колидж.


Ако този блог ви харесва, заповядайте и на Facebook страницата Danybon или пък ме последвайте в Twitter @danyboneva или в LinkedIn - Yordanka Boneva-Blagoeva.


Намерих над 30 ЧДГ във Фейсбук (има и нелицензирани). На пръв поглед констатирах следната масова грешка - доста от тях комуникират през лични профили, а не през Фейсбук страници. Ако решите да се свържете с тях, ще трябва да им пуснете покана за приятелство. Един съвет от мен - добре е да си направят Фейсбук страници, защото профилите са за хора и за приятелски, близки отношения. Фейсбук страниците са подходящи точно за комуникацията, която е необходима в случая между градина-родители-фенове. Това ще позволи на хората, които искат да се свържат с тях, да натиснат "Харесва ми" и няма да е необходимо взаимно да си надничат в личната информация, както се получава при профилите.

В следващите си публикации ще разгледам подробно статистиките на повечето частни градини и училища и ще анализирам как общуват с феновете си. Днес само ви представям обобщена информация къде можете
да ги откриете във Фейсбук. Ако има и други частни градини или училища с присъствие във Фейсбук или пък в други социални медии (Twitter, YouTube...), ще се радвам да допълните моя списък. Можете да допишете тази информация тук в коментарите, на Фейсбук стената на Danybon или да ми пратите мейл на danybon.pr@gmail.com.


Частни детски градини:
Родителски кооперативи:
Ри Ри Ра (личен профил)
Горска детска градина (отворена група)

Частни училища:
Подобни теми в блоговете ми "Хлапета" и в Danybon:

Надявам се, че информацията ви е била полезна.


За вас систематизира:


Благодаря за съдействието на Stelfy , little.angel, marini, ra_iv!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...