сряда, 8 февруари 2012 г.

Какво става с Facebook страниците на бившите кандидат-президенти - Калфин, Кунева, Светльо Витков и Плевнелиев?

Ако този блог ви харесва, заповядайте и на Facebook страницата Danybon или пък ме последвайте в Twitter @danyboneva или в LinkedIn - Yordanka Boneva-Blagoeva
Преди малко видях във Фейсбук интересно съобщение на Ивайло Калфин за утре и така ми хрумна да проверя какво става с популярните Фейсбук страници на бившите кандидат-президенти. По време на предизборната кампания следях ежедневно изявите им в социалните медии.


Ивайло Калфин
Ивайло Калфин е все по-активен в социалните медии, особено във Фейсбук. Прави ми много добро впечатление, че лично общува там с феновете си.


http://www.facebook.com/ivailokalfin
Преди час във Фейсбук той обяви, че утре ще бъде на разположение на феновете си, за да коментират и да му задават въпроси за евродоклада за борбата с корупцията и съдебната система в България. Чатът ще се проведе от 13,30 до 14,30 часа на живо на Фейсбук стената му. 
В момента Ивайло Калфин има 5490 фена, 264 души говорят за него.


Меглена Кунева
Меглена Кунева е също изключително активна. Почти всеки ден има публикация на стената й, а често там пишат и нейни фенове.


В момента има 14 826 фена, а 1176 говорят за нея, което е изключително висока ангажираност. 
Светльо Витков
Популярният шоумен Светльо Витков, който имаше най-сериозно присъствие в социалните медии сред кандидат-президентите, все още е водач по брой фенове - 18 305, но само 76 говорят за него. Той не се е изявявал на популярната си преди месеци Фейсбук страница от Новогодишната нощ.


Росен Плевнелиев
Страницата на Росен Плевнелиев като кандидат-президент е с последно съобщение от 23 януари, но забелязвам, че там продължават да пишат хора. Има интересни въпроси, но вероятно вече никой не я поддържа. 


Има 8682 фена, а 186 души я харесват.
В момента откривам 10 Фейсбук страници с името "Росен Плевнелиев".
Най-популярният профил е с близо 30 000 абоната, но е без снимка. Водят се оживени дискусии дали това е официалната страница на президента или не и защо няма снимка.


Това беше бързият преглед на Фейсбук страниците на бившите кандидат-президенти. Още по време на кампанията правеше впечатление, че Меглена Кунева и Ивайло Калфин са с по-дългосрочни планове в социалните медии, а след изборите те дори засилиха присъствието си там. 


Интересно ми е каква ще е политиката на новия президент в социалните медии, а така също как ще си развият своят комуникационна политика Калфин и Кунева? Ще продължавам да ги наблюдавам.За вас синтезира:

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...