понеделник, 6 февруари 2012 г.

Чарлз Дикенс в Google Doodle - ВИДЕО, СНИМКИ

Charles Dickens Google Doodle VIDEO | Doodles News



Рубрика "Google"
Моят блог за Google Doodle 
Doodles News

Google почита 200-та годишнина от рождението на Чарлз Дикенс с красиво лого:


Ако този блог ви харесва, заповядайте и на Facebook страницата Danybon или пък ме последвайте в Twitter @danyboneva или в LinkedIn - Yordanka Boneva-Blagoeva


Топ 5 факта за Чарлз Дикенс:




1. Чарлз Джон Хъфам Дикенс е роден на 7 февруари 1812 година.



2. Той е английски писател, смятан за най-големия прозаик на Викторианската епоха.



3. За разлика от другите автори, които си завършвали изцяло творбите, Дикенс пишел епизодите преди самото им издаване. По този начин той успявал да задържи вниманието на своята публика и тя да трепне в очакване за следващия епизод.




4. Едни от най-известните му произведения са: "Оливър Туист" (1837-1839), "Коледна песен" (1837-1839), "Дейвид Копърфилд" (1849-1850), "Трудни времена" (1854).





5. Чарлз Дикенс умира на 9 юни 1870 година.


Google отбелязва големи празници и годишнини със специални картинки, т.е. Google Doodles. Почти ежедневно някъде по света се появява такова празнично лого. 

От една година това се превърна и в моя мания да следя къде ще се появи някой Doodle. Да, наистина създават голямо настроение, а и са доста образователни. Покрай тях научих за много интересни празници и личности по света. 

Ако и вие се интересувате от тези празнични картинки на Google, следете информациите ми в блогове - Doodles News, Danybon и Хлапета или във Фейсбук - Danybon и в Туитър @danyboneva



via Google, Wikipedia, YouTube

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...