четвъртък, 29 март 2012 г.

РИО-София публикува класирането от "Европейското кенгуру" в столицата


Рубрика "Математика"
Рубрика "Образование"


Регионалният инспекорат по образование в София публикува резултатите на учениците от математическото състезание "Европейско кенгуру", получили над 50% от максималния брой точки. А така също помести предложенията си  за деца, които да участват в националния кръг на "Европейското кенгуру" (в зелено в табличката)

В моя блог следя випуска на сегашните 5-класници и затова ще публикувам и техните най-добри резултати. Освен, че имам дете в този випуск, за мен е изключително интересно какво се случва в 5 клас след приема на едни от най-добрите математици в СМГ и кои училища запазват доброто си представяне по математика. На това състезание, което е едно от най-сложните и интересните, 5 училища са в челните редици: 
СМГ, 107-мо, ЧОУ "Св. София, ЧУ "Евростар" и 125-то.
На "Европейското кенгуру" петокласниците бяха в категория заедно с 6 клас. Те решаваха 30 задачи и максималния брой точки беше 150.


РИО-София предлага 23 деца за национален кръг.  


Първо място - 145 т. - две деца - СМГ и 107 у-ще.
Второ място - 140 т. - пет деца - ЧОУ "Света София" и СМГ.
Трето място - 135 т. - три деца - СМГ и ЧУ "Евростар"
Четвърто място - 130 т. - 13 деца - СМГ, 107-мо, 125-то

РЕЗУЛТАТИ ОТ МАТЕМАТИЧЕСКО СЪСТЕЗАНИЕ "ЕВРОПЕЙСКО КЕНГУРУ" - СОФИЯ-ГРАД


При 6-класниците, които бяха в една категория с 5 клас, най-високият резултат е също като при петокласниците - 145 т., т.е. няма максимален брой точки. На първо място са три деца от СМГ със 145 т. Предложени са 20 деца за национален кръг.При 2 класниците има 44 предложени за национален кръг. 16 от тях са с 90 точки.


При 3 клас има 37 предложени за национален кръг. Само едно дете от 119 у-ще е с максимален брой точки - 120.


При 4 клас, за които това състезание е важно заради приема в СМГ, има 104 деца предложени за национален кръг. 16 от тях са с максимален брой точки.

РЕЗУЛТАТИ ОТ МАТЕМАТИЧЕСКО СЪСТЕЗАНИЕ "ЕВРОПЕЙСКО КЕНГУРУ" - СОФИЯ-ГРАД


При 7 клас има 8 деца, предложени за национален кръг. Само едно от тях е от 107-мо у-ще, всички други са от СМГ. Има максимален резултат - 150 т. и е за представител на СМГ.


Всички класове и резултати над 50% можете да ги видите в табличката на РИО-София
РЕЗУЛТАТИ ОТ МАТЕМАТИЧЕСКО СЪСТЕЗАНИЕ "ЕВРОПЕЙСКО КЕНГУРУ" - СОФИЯ-ГРАД

Ако този блог ви харесва, заповядайте и на Facebook страниците ми Danybon"Хлапета" и "Хлапета: частно образование"  или пък ме последвайте в Twitter @danyboneva или в LinkedIn - Yordanka Boneva-Blagoeva.
С вас сподели:

източник:

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...