четвъртък, 5 април 2012 г.

ХЛАПЕТА: Излязоха резултатите за Американския колеж (2012)

ХЛАПЕТА: Излязоха резултатите за Американския колеж (2012)
Излязоха резултатите от изпита в Американския колеж. Те могат да бъдат проверени през сайта на училището, а така също и на двата портала, съобщиха от Колежа. 

http://www.acs.bg/

Информацията се появи първо на сайта на Американския колеж в 12,15 часа. 

http://www.acs.bg/

А минутки по-късно новината се разпространи от родителите на приетите ученици. Честито!

Малко след 14 часа от училището информираха и на Фейсбук страницата си


Тази година кандидатстваха 384 седмокласника за Американския колеж. Момчетата са 177 кандидата, а момичетата - 207. Борят се за 160 места (80 момичета и 80 момчета), т.е. бройката е с 20 повече в сравнение с миналата година. 

Темата, която се падна тази година беше върху кратък откъс от "Алиса в огледалния свят" на Луис Карол и част от диалога между Алиса и Бялата царица (виж 5 глава на книгата), където се говори за наказанията. 


Есето носи 20% от общата оценка на кандидат-колежаните. Времето за написването му е 30 минути. Оценяват се реторични способноти (умения за формулиране на теза, създаване на целостен текст, оригиналност) и езикова култура (правопис, пунктуация, стил). Максималният брой точки, който може да се получи на есе, е 20. Разглежда се от двама проверители. Крайният резултат е сборът от техните оценки. При разлика от 4 и повече точки - работат се проверява от арбитър.


Освен есе изпитът в Американския колеж включва и тест, който има 4 раздела. Те могат да бъдат с математически, езикови и логически задачи. Времето за работа върху всеки от разделите е 25 минути. Някои въпроси могат да изискват да се впише отговорът, други могат да са с изброени варианти. Отговорите се нанадят в отделен формуляр. 

Крайната оценка е въз основа на общия резултат от теста и съчинението.


Таксата за следващата учебна година е 5800 евро. Има възможност за стипендии и за финансова помощ

Публикации от Danybon за Американския колеж:
Топ 5 факта за Американския колеж през 2012
Danybon: Частни училища, частни детски градини, детски центрове и родителски кооперативи във Facebook - СПИСЪК (обновена 22.02.2012 - 10 ч.) 


Ако този блог ви харесва, заповядайте и на Facebook страниците ми Danybon"Хлапета" и "Хлапета: частно образование"  или пък ме последвайте в Twitter @danyboneva или в LinkedIn - Yordanka Boneva-Blagoeva.

За вас подбра:Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...