вторник, 19 юни 2012 г.

Дипломираните "Пиленца" на Френския институт РЕПОРТАЖ, СНИМКИ, ВИДЕОХоденето на курс по френски си е истински празник за малкия ми син. Често се шегувам, че е и най-големият франкофон вкъщи. В съботната група на "Пиленцата" си има много приятели и им е много весело.


"Пиленцата", т.е. най-малките, учат френски песнички, стихчета, танцуват, рисуват и така опознават цветовете, цифрите, животните. Имаме си тетрадка с нашето име и в нея винаги се 
отбелязва какво са вземали съответния час.


Финалният урок на нашата група се проведе в събота. Децата седнаха в кръгче на килимчето и се забавляваха с Хриси и Вени, все едно са без родителската публика.

А сега ще ви отведа направо на нашия празник, ще имате възможност да усетите атмосферата и дори ще попеете с децата.


Започваме с поздрава и представянето:И ето една песничка-игра,  с която децата много се забавляваха:

Имаше и още доста песнички и игри, но сега ви отвеждам към финала с дипломите.
"Йеее, дипломирахме се!"

Цветя за Хриси:
Цветя за Вени:От няколко месеца курсовете за деца се провеждат в новата сграда на Френския институт на ул. Дякон Игнатий в близост до площад "Славейков".  Много е красиво - има си вътрешно дворче, фонтанче, а там е и медиатеката, откъдето вземам постоянно книжки и дискове за децата.Вече започнаха летните курсове за най-малките. Ако се интересувате, прочетете тази публикация. В средата на юли ще има и лагер на френски за деца от 5 до 17-годишна възраст.

Ако харесвате този блог, заповядайте и на Фейсбук страницата Danybon.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...