вторник, 18 септември 2012 г.

ЧДГ "101 защо" за една есенна разходка в парка - РЕПОРТАЖ
Есента е любимият сезон за разходка, защото предлага много интересни „спирки” по пътя, пълни с изненади и можеш да намериш куп съкровища, които да занесеш у дома или в детската градина - сякаш си поканил на гости природата.

Ние решихме да се разходим до близкия парк. Още с влизането разбрахме, че е време за игра.

Научихме какво е „шума“ - шуми ли шумата, мирише ли, какво е усещането, когато държиш шумата в ръчичките. И  набързо събрахме на малки купчинки падналите есенни листа, сграбчихме букета и го хвърлихме нависоко-нависоко. После бяхме само за снимка, когато листата се стовариха върху нас, малките откриватели.


Разбира се, за това не помислихме предварително. Но стана така, че това се оказа най-веселата игра, която есента може да ни подари.
Браво на огромният кестен над главите ни, който така щедро беше изтупал къдравата си корона, превръщайки листата в необикновена златна постеля, на която си легнахме и заритахме с крачета, смеейки се шумно и високо.
„Колко е хубаво да си листо!“ – каза едно от децата, „Падаш си, където си поискаш!!!“.


А после - дойде ред на състезанието по „тичане без падане, моля“. Любимото ни! Така много е бързо и неусетно навлязохме надълбоко в китната горичка.

"Стига тичане!"

"Поемете си глътка въздух, защото великаните на гората ни очакват!"

И се запознахме с тях - топола, липа, дъб, кестен, бреза, бор, явор, ясен.... всички те заеха достойно място в речника ни. Нали сме малки откриватели.


В детската градина си направихме "Книжка за листата". С тази книжка, можем да си преговаряме имената на дърветата, като оглеждаме и сравнявате по формата листата.

Есента беше много благосклонна към това ни занимание, а насищането с багри и форми ще ни зареди с енергия за предстоящата нова учебна година.

За Вас разказаха - децата от ЧДГ "101 защо"

Координати:
София, Красно село, ул. Хубча  (до бл.194)
тел. 02 855 64 05, 0899 22 33 48
мейл: zashto101@abv.bg

ЧДГ "101 защо" е участник в безплатната кампания на Danybon "Сподели своята новина от частното образование в Danybon".

Ако искате и вашата новина да бъде "чута", пишете на danybon.obrazovanie@gmail.com. До 30 септември инициатива е напълно безплатна за частни детски градини и частни училища. След този период участниците ще се ползват с преференциални цени на сайтовете на Danybon (виж тук).

Ето и подробности за кампанията:  "Сподели своята новина от частното образование в Danybon".

Ако харесвате сайта Danybon, заповядайте и на Фейсбук страниците Danybon, Danybon: Хлапета и Danybon: частно образование или ме последвайте в Twitter на @danyboneva и в LinkedIn.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...