неделя, 14 октомври 2012 г.

Излезе предварителното класиране на математическото състезание "Хитър Петър"
Излезе предварителното класиране на математическото състезание "Хитър Петър", което се проведе на 13 октомври в Габрово. Участниците бяха ученици от 3 до 8 клас от цялата страна. 

Кои училища в България класират ученици в топ 3 за различните класове?

Трети клас - ОУ "Ран Босилек" (Габрово), ОУ "Св. Иван Рилски" (Хасково), НУ "Васил Левски" (Габрово), 125 СОУ "Проф. Б. Пенев" (София), СОУ "Найден Геров" (Варна)

Четвърти клас - ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" (Варна), ОУ "П. Р. Славейков" (Варна), ОУ "П. Р. Славейков" (Бургас), ОУ "Найден Геров" (Варна), НУ "Св. Софроний Врачански" (Враца), СОУ "Отец Паисий" (Габрово), ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" (Габрово), СОУ "Гео Милев" (Варна), ЧОУ "Света София" (София), ЧНУ "Питагор" (София).

Пети клас - ПЧМГ (София), ЧОУ "Света София" (София), СОУ "Максим Райкович" (Дряново), МГ "Д-р Петър Берон" (Варна)

Шести клас - СМГ

Седми клас - СМГ, МГ "Д-р Петър Берон" (Варна)

Осми клас - СМГ

Кои училища влизат в топ 10 на сегашните 6-класници?

Випускът, който най-много следя, е този на сегашните 6-класници. Водачи са СМГ. На първо място - Борислав Антов (СМГ), на второ - Георги Паскалев (СМГ), на трето - Йоана Николова (СМГ). В топ 10 влизат представителите на математическите гимназии от София, Русе, Варна, Плевен, Габрово, Гоце Делчев. А така също ПЧМГ, 125-то и ОДК-Шумен.

Кои частни училища участват?

Danybon
редовно ви информира за новините от частното образование. При интересни математически състезания също винаги отбелязвам от кои частни училища са участниците и победителите.


Ето кои са участниците от частните училища в математическото състезание "Хитър Петър":


ЧОУ "Света София", ЧНУ "Питагор"/ПЧМГ и ЕСПА.

Миникласация на участниците от частните училища:

Ако направим отделна миникласацийка сред частните училища, ето как биха се разпределили:

В трети клас с най-висок резултат от частните училища е ЧОУ "Света София" на Кристиян Рътков, следвани на второ място - ЧНУ "Питагор" с Константин Пеев и ЕСПА с Криста Лазарова. На трето - Надежда Спасова от ЕСПА.

В четвърти клас с най-висок резултат от частните училища е участничката от ЧОУ "Света София" - Цвета Радославова с второ място в общото класиране. Следва ЧНУ "Питагор" с трето място на Йоана Димчова в общото класиране. Трети в тази миникласация отново са ЧОУ "Света София" с Яна Гаврилова.

В пети клас на първо и второ място са представители на частните училища. Първото място е заето от Александър Желязков от ПЧМГ. Второто място в общото класиране е за Изабела Миланова от ЧОУ "Света София". Третото място сред частните училища е пак за ЧОУ "Света София" с Моника Иванова. В топ 10 в общото класиране влиза и друг представител на ЧОУ "Света София" - Николай Митев. Близо е и силният участник на ЕСПА - Ивайло Стоянов.

В шести клас с най-висок резултат сред частните училища е Владимира Иринчева от ПЧМГ. Тя влиза и в топ 10 на този випуск и в топ 5 за София. Второто място е отново за представител на ПЧМГ - Дея Бояджиева. Третото място сред частните училища е за ЧОУ "Света София" с Николай Благоев. Четвъртото място в тази своеобразна класация е за Богдан Симеонов от ПЧМГ. Петото място - за Леонардо Вакавлиев от ЧОУ "Света София". Близо са и други двама силни участника в математическите състезания - Петър Табаков от ЕСПА и Калоян Колев от ЧОУ "Света София".


В седми клас няма участници от ЧОУ "Света София". Ако приложим и тук идеята за миникласацийката сред частните училища, на първо място е представител на ЕСПА, следват представители на ПЧМГ. Трябва да се отбележи обаче, че участниците в по-малките класове от частните училища са с доста по-силни резултати и по-напред в общата класация, отколкото е при 7 клас.

В осми клас е само ПЧМГ сред частните училища и няма как да приложим и тук идеята ми за миникласация.

Къде можете да намерите задачите, отговорите и класирането?

Задачите, отговорите и предварителното класиране можете да ги откриете на сайта на организаторите - http://www.smb-gabrovo.hit.bg/2012.html.

Задачите за 3, 4, 5, 6, 7, 8 клас.

Отговорите можете да видите тук.

Ако имате затруднение с отварянето на предварителната класация от 14 октомври, ето директни линкове към различните класове:

3, 4, 5, 6, 7, 8.

Окончателната класция ще бъде обявена на 19 октомври. До 17 октомври могат да се подават контестации до организаторите на имейл smb.gabrovo.competitions@gmail.com (от ръководител на отбор – за отборни състезатели, а за индивидуални състезатели – от родител).

Ако харесвате сайта Danybon, заповядайте и на Фейсбук страниците:
Danybon - основна
Danybon: Хлапета
Danybon: частно образование
Danybon: Social Media
Danybon: Citizen Journalism
Danybon: Големите илюзии
Danybon: Велики мисли
Danybon: Ей така - по женски
или ме последвайте в Twitter на @danyboneva и в LinkedIn.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...